onsdag 22 april 2009

Varsel, vår och glass..

Usch, idag varslar dem 320 st till på mannens jobb, nu är det drygt 1500 som får gå. Det verkar som min man klarar sig men det känns onekligen obehagligt. Vänner och bekanta som har jobbat där sedan 1994 och har barn och familj får nu kanske lämna sina hem...

Ja, jag skall inte gräva ner mig i detta här .

Här är lite bilder från dagen. Vi har haft ett fantastiskt fint väder idag sol och 12 plusgrader. Här sitter Oscar och tittar på när pappa byter däck på bilen..











Vi tog en långpromenad, solen värmde och fåglarna kvittrade. Nu känner man att det börjar bli vår på allvar..










Oscar med sina nya solglasögon..










Sen åkte jag och Ida ner på stan. Gud vad mycket saker barnen behöver direkt när det blir vår, det är vårskor, vårjackor, överdragsbyxor, stövlar, fingervantar mm.

.. och köpa skor till fröken kräsen är inte det lättaste kan jag lova!

Här hemma har vi varit ganska hårda med barnen efter påsk, inga sötsaker, bullar, glassar och saft under veckorna. Ida har gnällt i flera kvällar över att hon vill ha både det ena eller det andra men det har varit en frukt man har fått istället, och sen har de fått vänta tills fredagsmyset.

Idag så gjorde vi faktiskt ett undantag och åt vårens första mjukglass på stan, såå gott det var! Det tyckte nog både mor och dotter ;)










Här är en bild på Oscar som provar Linus keps, lite stor kanske..










Dagens middagstips:

Skiva purjolök och lägg i botten på en ugnsform. På med laxbitar som du har saltat och haft citronpeppar på. Slå sedan över en blandning av matlagningsgrädde (3dl) och lätt creme fraiche (2dl) samt färskriven parmesanost ( ca 2 dl). Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Servera med potatis, sallade och citron. Mumsigt!









Japp, det var lite från vår onsdag. Tack för att du kikade in...

1 kommentar:

  1. Tack för att jag fick kika in du! :-)
    Vilken trevlig blogg, och vad många inlägg. Klart att du inte har tid att sy (fast träslöjd är kul det med, gissa vem som snickrat skötbordet hos oss).

    Jättesöt din lilla Oscar, och de andra två med!

    SvaraRadera