torsdag 16 april 2009

Badhuset

Idag var det en sån där grå och mulen dag. Stora snöflingor har singlat ner från himlen. Inget roligt väder att vara ute i. Inga kompisar fanns att ringa efter heller, och barnen klättrade på väggarna här hemma. Bråk och skrik och en massa irritation. Vi blev tvungna att hitta på något, så det blev badhuset. Jag trodde det skulle vara knök mycket folk där eftersom det är påsklov men det visade sig vara tvärtom, vi var nästan ensamma där!

Eftersom vi var ensamma i barnbassängen en lång stund och det var varmt och skönt i badet så fick Oscar också bada. Tidigare har han ju bara följt med och sovit i sin vagn, men nu fick han också plaska omkring och man såg att han gillade det! Han försökte dricka upp hela poolen :)

Lite dålig bild då vi fotade med mobilen, ser ni vad Oscar ser nöjd ut...som en flytande liten köttbulle :)

Det är lite roligt när man kommer med en 4-månaders på badhuset för det blir alltid sån uppståndelse. När vi skulle duscha efteråt så kom det ett gäng damer som hade haft vattengympa och alla blev de stående brevid Oscars vagn och gullade och tittade på honom. Någon berättade om sina barnbarn, en annan berättade om att hon jobbade med barn på ett dagis, och en tredje om sin tonåring som hade kolik som bebis, och hur jobbigt det var osv. Själv står man brevid, naken i duschen med schampo fulla håret och vet inte riktigt vad man skall säga. Lite konstigt känns det, man försöker verka normal trots att det är en främmande människa och trots att man är naken..

När vi kom till omklädningsrummet så blev Oscar hungrig och jag försökte amma honom lite diskret. När han hade ätit färdigt så la jag upp honom på axeln för att han skulle få rapa och som alltid så gjorde han det högt och ljudligt, som om han hade druckit 10 bärs ungefär...RAAAP!!! :)
Då hörde jag några tanter fnissa några skåprader brevid, och sen var snacket igång, om bebisar och amning och om hur gammal Oscar kunde tänkas vara osv..

Inte får man vara blyg när man är på badhuset med en liten bebis. Oscar somnade i alla fall gott i bilen hem och Ida slocknade efter att ha ätit lite kvällsfika. Skönt med trötta barn på kvällen!

Nu skall jag dyka ner i boken igen...ha det finemang!

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt med badhuset, vad skönt att ni tog tag i er i det grå vädret och gjorde något.

    Vad kul att kunna ta med Oskar med i vattnet också. Här har badhuset precis stängt och kommer att vara det i ett halvår, för de skall bygga äventyrsbad.

    SvaraRadera
  2. *s* oj vad kul Oscar måste ha haft i badhuset.
    Kan verkligen höra rapen som ekar i omklädningrummet och se en supernöjd min ifrån Oscar.. Men gud så skönt o nästan vara själva i badhuset...
    Ha det bra ! Kram

    SvaraRadera