söndag 12 april 2009

Långfredag och påskafton

Slänger in ett litet inlägg, vi kom hem för bara ett par timmar sedan och jag har egentligen inte tid att blogga. Påskhelgen har varit bra, på fredagen var vi på 60-års kalas och åt så magen stod i fyra hörn, sen åkte vi direkt därifrån till mammas torp och har varit där i helgen med mamma, pappa, syrran, markus och kusinen Wilma samt deras hundar Eskil och Enar. Mamman bjöd på räkor på fredagkvällen och på lördagen försökte vi vara ute hela dagen.

Det var lite mulet, men varmt och skönt. Barnen hade snickrat fågelholkar som dem spikade upp i träden, de hann också bygga lite på kojan. Här ser ni både holkarna i träden och kojbygget...

Till lunch fick barnen grilla korv ute och vi vuxna åt sill lunch inne lite senare. Linus åt fem stycken grillkorvar, men då älskar han ju korv också!

Lite pulkaåkning blev det förståss och så fick barnen gå på skattjakt och leta sina påskägg med hjälp av olika ledtrådar som fanns utspridda utomhus. Det tog en ganska lång stund innan de hittade äggen. Oscar fick faktiskt ett påskägg han också, men i hans låg det ett par solglasögon från mormor istället för godis..


På eftermiddagen kom solen fram och Oscar han sov gott i sin vagn. Ida passade på att blåsa lite såpbubblor..

På kvällen bjöd mamma på en riktigt lyxmiddag. Kantarellsoppa till förrätt, lammstek med potatisgratäng och tzatsiki till varmrätt och marängsviss till efterätt. Gissa om vi var mätta efteråt!!!



Det var lite vad vi har gjort under långfredag och påskaftonen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar