tisdag 29 september 2009

Förvaring!

Är det nånting som jag går igång på så är det förvaring!
Japp, jag sitter ofta och funderar över hur vi kan ordna upp vårt hem, hur vi kan förvara saker så att det blir mer lätt städat och mindre saker överallt. Jag blir stressad av för mycket saker. Jag är typen som hela tiden går och plockar i leksaker, kläder, papper mm. Kanske lite för mycket för att vara sunt ibland.

Men jag har lärt mig, För några år sedan var jag nära på att gå in i väggen. När jag på kvällarna skulle gå och lägga mig så skenade mitt hjärta i 180 och det tjöt i mina öron. Hela kroppen skrek, slå av på takten!! Jag blev glömsk, konstant trött, ont i magen och var allmänt nedgången. Åkte på vårdcentralen och trodde det var fel på mig. Det var stress helt enkelt.

Sen dess har jag försökt att skärpa mig. Att inte hela tiden hålla på med något, och jag har blivit bättre. Nu kan jag ibland bara lata mig och inte göra nånting, men det är fruktansvärt svårt när man ser jobb överallt.

Förvaring var det jag skulle prata om, jag hamnade visst på ett sidospår :)

En sak som jag är väldigt nöjd över är skåpet som vi köpte på Ikea (jag tror det heter Aspvik). Rymmer mycket förvaring av allt kontorsmaterial mm.

En annan sak är allt glas/papper/ konserver/ petflaskor mm som man inte slänger i soporna. Jag har köpt tunnor att ha i garaget och när en sådan tunna är full så åker man iväg med det till återvinningen. En slags förvaring..i like it! :)
(Tunna Knodd från Ikea, de är inte riktigt färdigmonterade, men ni ser ändå)

Nu skall jag snabba mig in i duschen innan Oscar vaknar och sen skall vi åka iväg på babysång. Oscar lär väl hänga vid sin favorit verktygsbänken som vanligt, och jag hänger vid min favorit fikabordet :)

Ha, en bra dag!

3 kommentarer:

  1. Gud vad jag känner igen mig! Kunde spring omkring som du och plocka hit och dit..allt skulle vara på sin plats innan jag gick och la mig... Nu har jag taggat ner liiite iaf.. Men ibland så trivdes jag av stress.. det var nog den positiva stressen.. Sen har vi den negativa.. Farlig usch och den märker man inte av så lätt utan kör på i 200. Jag mår bra av lite stress, kan fokusera på ett sätt som är svårt att förklara. hmm ojoj vart en novell istället för en kommentar hahaahahahaaa äsch jag tror du fattar =) Förvaringen, mmm är både A och O.. snygga tunnor. Så smart och sedan så snyggt ! Tadaaa ! Ha de bra Kram Hanna-panna

    SvaraRadera
  2. Jag är precis som du, går igång på förvaring. Just nu är det dessvärre kaos hemma hos oss på den punkten. Däremot har jag likadana tunnor som du (eller egentligen är det den äldre varianten av dessa på Ikea). Vi har burkar i den ena och tidningar i den andra.

    Miss you/A-K

    SvaraRadera
  3. Sånna där tunnor skulle jag vilja ha! Den idén kopierar jag nog när vi väl flyttar till hus nån gång. Jag älskar förvaring jag med, och försöker hela tiden hitta smarta lösningar. Nu fick vi ju mer plats när vi flyttade till den större lägenheten men vi har fortfarande för mkt saker och får inte plats med allt.

    Sambon får spelet på övermöblerade rum, så i nuläget har vi varken plats för bokhylla eller cd-hylla. Vi köpte en bokhylla med glasdörrar men där förvarar vi alla våra dvd-filmer och dvd-boxar, och det är den enda hyllan som får vara i vardagsrummet (som är det enda rum där man kan få plats med sånt). MEN jag kom på en smart grej för cd-skivorna som annars låg i vindsförrådet nu sålänge i väntan på en lösning. Sophia har tre stora garderober i sitt rum, och jag kom på att i den ena fick man in två cd-hyllor från Ikea som vi hade sen innan, om man plockade bort alla hyllplanen. På det sättet är dom lättillgängliga och skyddade från Sophias nyfikna fingrar :)

    SvaraRadera