söndag 30 augusti 2009

Tillbaka från Ammarnäs

Nu är vi tillbaka efter fjällen resan. Vi har haft det toppen, även om vädret ibland kunde varit bättre, men det var bara att klä sig för man åker inte 35 mil enkel väg för att bara sitta i husvagnen..

Som vanligt kommer en massa bilder.
Oscar är glad på morgonen, han gillar det här med husvagn tror jag.
På fredagen var det kantarellplockning som gällde. Vädret var lite ruggigt så det var att klä sig varmt. Oscar trivdes på sin pappas rygg och somnade sittandes i stolen efter en liten stund.
De stora barnen blev ganska snabbt less i skogen och knappt några "kantisar" hittade vi heller.



Efter någon timme i skogen så blev det att leta upp en grillstuga och fika lite. Barnen åt varmkorv och drack varm choklad, Oscar fick en välling..

Ja, sen kollade vi svamp en stund till men vi hittade bara smått och barnen var less och ville till husvagnen.

Vi mammor "dumpande" av män och barn vid husvagnarna och åkte iväg på en tredje sväng. Vi kunde ju inte ge upp!

Det duggregnade lätt och vi började vandra uppåt längre upp på fjället. Efter kanske 45 minuters promenad så hade jag just tänkt att säga till min kompis att vi ger upp, det verkar inte finnas något här. Vi hade gått en bra bit upp på fjället och knappt hade vi hittat nåt.

Precis då ser jag en liten glänta och när jag tittar uppåt så är hela slänten gul av kantareller!! Dem var överallt som en matta!

Vi vrålade och skrek och skrattade om vartannat. Betedde oss som om vi vore galna, så glada blev vi :)

Ja, och sen låg vi där på knä och bara plockade, och de fanns hur mycket som helst, överallt!

Tillslut så började vi inse att vi skulle orka bära hem det också, så vi fick helt enkelt sluta, fast det var svårt att låta bli då det fanns sådana mängder.

Klockan var 19 på kvällen, vi var blöta, hungriga och trötta när vi tillslut nådde bilen. Sen var det bara järnet hem. Männen hade fixat mat, så vi åt lite gott och sen började vi rensa. Barnen och männen fick hjälpa till och vi höll på rensa och förvälla till kl 24 på natten. Vi duschade och bastade lite och stupade sen i säng, det är hårda dagar i fjällen :)

Lite suddig bild eftersom kameran var blöt, här är den ena påsen. Vi hade två välfyllda kassar..

På lördagen var det soligt och fint och vi åkte iväg så barnen skulle få fiska..

Linus och Ida fiskade och lekte lite med sina kompisar. Vi vuxna tog det lite lugnt.

Oscar på pappas rygg igen. Så nöjd och glad hela tiden..

Det mysigaste är nästan det man äter ute i skogen, för allt smakar alltid så gott. Vi stekte fläskpannkaka på murrikan och Oscar åt lite gröt och sen slocknade han på ett liggunderlag..

På kvällen var det fint väder så vi kunde sitta ute och äta. En familj till kom och hälsade på, så vi var tre barnfamiljer som grillade tillsammans. Riktigt mysigt!

Jag älskar verkligen fjällen den här årstiden. Inga insekter och en härlig höstluft men ändå så pass varmt att man kan vara ute mycket.

Oscar sitter ute och väntar på maten..

En liten enkel grillmiddag i fjällen, grillat och kantrellsås såklart ;)

Japp , det var lite från vår helg. Jag längtar redan tills nästa år.
Avslutar med en bild på Oscar som blev nio månader i lördags, gratttis min fina lilla gubbe!

Nu skall jag fortsätta med att skura husvagnen, tvätta alla kläder som luktar rök mm. Alltid en massa jobb när man kommer hem som är mindre kul.
Hej svejs så länge!

3 kommentarer:

  1. Guuud vad gott med kantareller! Smörstekta på en grov smörgås *mums*. Här har det inte blivit någon kantarellplockning, sambon hatar svamp *suck*

    SvaraRadera
  2. Åååhh vad härligt ni verkar ha haft det i fjällen!! Kanske dags att skaffa husvagn? ;-))

    Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. GUd så skönt eran lilla semester lät... skulle oxå vilja göra något sådant.. men här i familjen är dom för stadsmänniskor =) så himla fina barn ni har.. Kram ! Grattis Oscar..

    SvaraRadera