Till förrätt så hade vi den här kräftröran på en avocado. Kan verkligen rekomendera den, krämig men ändå lite sting i smaken. Vi köpte vår på Ica Maxi men det finns säkert på fler ställen.
Tapenadefile
ca 4 port:
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar
Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Vi hade pressad potatis och sallad till, mums!!
Receptet:
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (ca 200 g i vanlig ugn). Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Hur mumsig ser inte det dära ut då?? Hmm nu blev jag baka kaka sugen... =)
SvaraRadera