torsdag 22 juli 2010

Barsta Höga kusten

Här kommer lite bilder från vår lilla tripp till Barsta höga kusten. Mamma och pappa följde med, några kompisar till oss kom dit och sov i tält, och min moster och morbror som bott på hotell i Sundsvall var förbi och fikade. En trevlig liten tur med husvagnen. Vi passade även på att åka till Ikea som bara var 10 mil bort istället för 25 mil som vi annars har. Där shoppade jag bla en ny vardagsservis och en massa andra saker. Här kommer lite bilder, i fel ordning men ni ser i alla fall.

Linus och Ida fiskar från bryggan..
Ida som inte alltid gillar att jag ska ta kort hela tiden :)

Jag och barnen spelar fia vid husvagnen...
Linus funderar på nästa drag...

Vi blev hungriga och grillade lite korv. Linus fick sköta grillandet för han älskar verkligen korv! När han var liten och man var och handlade mat så hängde inte Linus vid godishyllan som andra barn utan han stod vid charkdisken och tjatade om att vi skulle handla korv :)
Gott med grillad korv till kvällsfika...

En ganska trött Ida äter kvällskorv. Ute är det ljust och härligt fast det är kväll.
Barsta är bara ett litet ställe med en hamn och några få campingplatser. Det röda stora huset är en resturang som heter "Skutskepparen" och som har jättegod mat. Där åt vi första kvällen en underbar lax och stekt strömming med potatismos. Riktigt gott var det, fast Linus tyckte köttbullarna på Ikea var bättre :)

På höjden finns en litet kapell från 1600 talet med fina målningar inuti. Oscar på väg uppför trappan upp till utsikten..

Så här ser kapellet ut från utsidan men är mycket finare inuti.

Oscar älskar verkligen att vara ute med husvagnen det märker man. När vi kommer på nya ställen så springer han iväg på en sekund för att upptäcka allt det nya. För oss blir det ganska mycket passande när man har med honom. Han är i en otroligt charmig och samtidigt jobbig ålder just nu. Glad är han för det mesta i alla fall..
Brevid Barsta finns ett 4 kilometer långt natureservat med mjuka klipphällar. Det heter Rotsidan och vi var där med våra vänner och deras barn och badade en eftermiddag...
Ida värmer sig på de mjuka varma klipphällorna..
Härligt med sommar och semester!

2 kommentarer:

  1. Ååh hur mysigt som helst juh :) du..... du har något att hämta på min blogg... Kram och trevlig helg !!!

    SvaraRadera
  2. Åh, där ser jättemysigt ut. Speciellt klipphällorna fick mig såld. Jag har aldrig badat där det finns sådana. Tack för tipset!

    SvaraRadera