fredag 30 juli 2010

Blåbärsplockning

En eftermiddag i skogen blev det idag medans Oscar var hos sin farmor och farfar. Lite bilder:


På vägen hem så snubblade jag över dessa godingar. Årets första kantareller!
Dessutom fick vi både god lunch och middag hos barnens farmor och farfar. Gravad lax, sill och räkhalvor till lunch och till middag oxfile, hemgjord potatisssallad, hembakt bröd och en massa annat gott! Man kan inte annat än att vara nöjd efter en sån här dag :)

tisdag 27 juli 2010

Sju saker om mig..


Tack som sagt Johanna med Bloggen Hanna-Panna. Här kommer sju saker om mig själv (oj, vad svårt) men här är vad jag kommer på:

1. Jag snarkar som en hel karl på natten. Jag snarkar så mycket att jag har fått en tandställning som håller upp munnen på mig. Den är lila och jag använder den aldrig :)

2. Jag träffade min man när jag bara var 14 år och vi har hållit ihop sedan dess. Jag är nu 36.

3. När jag gifte mig så regnade det så mycket att vi kunde inte ta några foton ute. Vi fick parkeringsböter. Bröllopstårtan som var i våningar blev förstöd då den fraktades. Vi hade inga pengar till taxi för det hade vi glömt att ta med. Vi har ingen film från festen och när vi skulle framkalla korten så hade dem inte tagits med blixt så alla var svarta. I kyrkan sa prästen fel namn på maken och Linus som då var 1½ år gallskrek hela vägen ut ur kyrkan. Det var bara en bråkdel av vad som hände men jag är ändå gift :)

4. Är Socionom i grunden men har aldrig jobbat som det. Jag jobbar istället med studenter.

5. Hade reumatism som liten och fick hoppa på kryckor när knäna svullnade upp, fick cortisonsprutor i benen och armarna när det var som värst. Det blev bättre i tonåren.

6. Ställer upp till hundra procent för min familj och har svårt att prioritera mig själv. Försöker bli bättre eftersom jag nästan bränt ut mig tidvis. Har haft både hjärtproblem och örontjut pga av för mycket stress.

7. Är egentligen en teknisk idiot och är ganska stolt över att jag bloggar för jag känner ingen som gör det av mina närmaste.

Det var lite om mig. Nu skickar jag detta vidare till några som jag vet kikar in här ibland:

Petra med: http://funnasdalen101.blogspot.com/ så kanske hon bloggar lite oftare ;)
Jeanikee med sin blogg om lchf mat och barn: http://www.jeanikee.se/
Erika med sin blogg om dottern Sophia: http://ericalirsjo.blogspot.com/
Kristina med sin blogg om Ture: http://klimpen08.wordpress.com/
Lena med http://blogg.passagen.se/pinja1/ så kanske hon bloggar lite oftare med ;)
..........................................................................................
Kopiera bilden till er blogg. Länka till den ni fått awarden ifrån (eller berätta vem och från vilken blogg) . Berätta sju saker om dig själv och utmana sedan några andra bloggare att göra samma sak.

lördag 24 juli 2010

Tre goda recept och en award!

Jag har haft en sådan härlig dag! Inget speciellt egentligen men vissa dagar känns bara bättre än andra. Den började med att Oscar sov till klockan 08.20 vilket är ganska skönt eftersom det var min tur att gå upp. Sen åkte hela familjen till skateboardparken vid älven. Solen sken och Linus cyklade och trixade och Ida åkte rollerblades. Sen gick vi på Café station och köpte fika som vi tog med till Rådhusparken där vi satt och fikade. Solen sken och det var härligt ute.

När vi kom hem så överaskade jag mannen med att laga mat. Jag lagar nästan aldrig mat eftersom maken är ett riktigt proffs i köket så jag har liksom överlåtit det till honom. Men idag gjorde jag faktiskt en förätt på halstrade räkor och en sallad på chili, mango, avocado, ruccola mm. Till varmrätt blev det grillad fisk i foliepaket på grillen. Det blev verkligen supergott och barnen åt faktiskt upp sin mat också. Till efterätt blev det jordgubbstårta med lemoncurd. Här kommer länkar till recepten:

Till förrätten med räkor (vi hade inte med koriander)
https://www.ica.se/recept?recipeid=167640

Till varmrätten med fisk i foliepaket.
https://www.ica.se/recept?recipeid=712710

Till jordgubbstårtan som tog ingen tid att göra och som var supergod med lite lättvispad grädde till. Mumsfillibabba!
https://www.ica.se/recept?recipeid=582369

Inte blev dagen sämre av att jag såg att jag har fått en Bloggaward från snälla Hanna- Panna vars blogg ni hittar under mina favoriter. Jag tackar så mycket och skall återkomma mer om det i ett separat inlägg. Tack så mycket säger jag, jag blir jätteglad! :)
----
En bra dag har det varit som avslutades med den vackraste kvällshimlen i sommar tror jag.

Inte så tokig utsikt från sovrumsfönstret eller hur!

Kram till er alla goa människor som kikar in här...och unna er att baka den goda jordgubbstårtan någon dag.

torsdag 22 juli 2010

Barsta Höga kusten

Här kommer lite bilder från vår lilla tripp till Barsta höga kusten. Mamma och pappa följde med, några kompisar till oss kom dit och sov i tält, och min moster och morbror som bott på hotell i Sundsvall var förbi och fikade. En trevlig liten tur med husvagnen. Vi passade även på att åka till Ikea som bara var 10 mil bort istället för 25 mil som vi annars har. Där shoppade jag bla en ny vardagsservis och en massa andra saker. Här kommer lite bilder, i fel ordning men ni ser i alla fall.

Linus och Ida fiskar från bryggan..
Ida som inte alltid gillar att jag ska ta kort hela tiden :)

Jag och barnen spelar fia vid husvagnen...
Linus funderar på nästa drag...

Vi blev hungriga och grillade lite korv. Linus fick sköta grillandet för han älskar verkligen korv! När han var liten och man var och handlade mat så hängde inte Linus vid godishyllan som andra barn utan han stod vid charkdisken och tjatade om att vi skulle handla korv :)
Gott med grillad korv till kvällsfika...

En ganska trött Ida äter kvällskorv. Ute är det ljust och härligt fast det är kväll.
Barsta är bara ett litet ställe med en hamn och några få campingplatser. Det röda stora huset är en resturang som heter "Skutskepparen" och som har jättegod mat. Där åt vi första kvällen en underbar lax och stekt strömming med potatismos. Riktigt gott var det, fast Linus tyckte köttbullarna på Ikea var bättre :)

På höjden finns en litet kapell från 1600 talet med fina målningar inuti. Oscar på väg uppför trappan upp till utsikten..

Så här ser kapellet ut från utsidan men är mycket finare inuti.

Oscar älskar verkligen att vara ute med husvagnen det märker man. När vi kommer på nya ställen så springer han iväg på en sekund för att upptäcka allt det nya. För oss blir det ganska mycket passande när man har med honom. Han är i en otroligt charmig och samtidigt jobbig ålder just nu. Glad är han för det mesta i alla fall..
Brevid Barsta finns ett 4 kilometer långt natureservat med mjuka klipphällar. Det heter Rotsidan och vi var där med våra vänner och deras barn och badade en eftermiddag...
Ida värmer sig på de mjuka varma klipphällorna..
Härligt med sommar och semester!

fredag 16 juli 2010

Cykelpicknick

Igår bestämde vi oss för att göra en cykelutflykt med barnen och den blev mycket uppskattad. Vi cyklade runt sjön där vi bor, en slinga på ca en mil vilket kändes lämpligt en varm sommardag. En härlig cykeltur i skogen. Barnens mormor följde med på cykelturen också.

Här kommer lite bilder. Mormor och Oscar på gården hemma:
Oscar som just hade vaknat är lite trött men blev snabbt piggare då vi började cykla.
Liten paus i skogen för att ta några bilder. Oscar var supernöjd hela tiden och satt och pratade och pekade på saker han såg efter vägen.
Linus och Ida i skogen. Det var inte alltid det var såhär fin cyklelväg. Bitvis var det ganska smalt och mycket rötter och kottar att ta sig över. Linus tyckte det var kul med alla hopp som fanns :)
Efter ca 5 kilometer kom vi fram till ett ställe där vi kunde fika och bada lite.
Linus är svettig efter cyklingen...
Mormor packar upp fikat som hon har tagit med till oss alla.Ida tyckte det smakade gott med lite fika under pausen.
Oscar äter kex...

Jag dricker kaffe och njuter av solskenet...

Ida på väg ner i badet. Skönt med lite svalka då man har cyklat sig varm...Alla barnen på väg ner i badet. Det var riktigt skönt i vattnet.
Sen missade jag att ta fler bilder men vi hade i alla fall en härlig cykeltur som vi gärna gör om fler gånger.
Jag älskar sommaren!

lördag 3 juli 2010

Lite från vår vecka i norr.

Vi har haft en härlig vecka med husvagnen. Vädret har varit bra och ungarna har faktiskt skött sig. Visst har det förekommit bråk förstås men ändå mindre än vad som det brukar vara hemma. Vi har gjort en massa saker. Vi har badat och varit på lekland i Piteå, besökt teknikens hus i Luleå och lekt cowboys, stoppat bankrån och jagat bovar på Western farm i Boden. Vi har verkligen umgåtts som en familj och knappt sett på tv alls.

Jag försökte fota barnen en dag på stranden i Piteå. Det gick väl sisådär måste jag säga. Första bilden: alla kollar i kameran men Ida blinkar precis..


Andra bilden: Oscar lutar sig mot Ida så hon gör en knasig min..

Sista bilden: Oscar bestämmer sig för att Ida inte får vara med på bilden!

Haha.. kolla på bilderna igen och se på stenansiktet Linus som har samma minspel hela tiden trots att Oscar bråkar i hans famn :)

Sedan gick det inte att ta några fler kort för Oscar vägrade. Det är verkligen inte lätt att få en bild på alla tre.

Avslutar med en bild på Oscar som går omkring och siktar på folk och skriker "poff "efter att ha sett tuffa cowboys en hel dag..

Det var lite från oss. Nu väntar familjen på mig.
Kram kram!